تازه ها

نویسنده : پرویز درگی
تعداد صفحات : 256 صفحه

نوبت چاپ : دوم

سال نشر : 1394
قیمت : 14500 تومان

توضیحات کتاب :

پیشگفتار :
"چهل گفتار" نام تازه‌اي براي سري جديد از كتابهايم است. قبلاً تعدادي كتاب با عنوان "دل‌گفته‌ها و دل‌نوشته‌هاي معلم بازاريابي" چاپ و منتشر مي‌شد كه شايد ادامه يابد.
"دل‌گفته‌ها و دل‌نوشته‌هاي معلم بازاريابي" كه تاكنون سه جلد آن به نامهاي 1) دل‌گفته‌ها و دل‌نوشته‌هاي معلم بازاريابي، 2) يادداشتهاي معلم بازاريابي، و 3) دل‌نكته‌هاي معلم بازاريابي، چاپ و توزيع شده، افزون بر دانش‌افزايي، در برخي مطالب ضرباهنگي عاطفي و هيجاني داشت. اما سري "چهل‌گفتار"، عمدتاً داراي بار دانشي است. گو آنكه به گفته‌ي ژان پياژه، روانشناس سوئيسي و شناخت‌شناس پرآوازه‌ي جهاني، تفكيك شناخت و عواطف از همديگر بسيار دشوار است.

نحوه‌ي شكل‌گيري مجموعه‌كتابهاي "چهل‌‌گفتار"
من "معلم بازاريابي‌ام" و دانشجوي هميشگي بازار. زندگي و حرفه‌ام نوشتن، تدريس، مشاوره، و تحقيقات بازاريابي است.
از اين رو در سر كلاس درس دانشجويانم، يا نزد مديران به هنگام مشاوره، و يا به هنگام نوشتن پروپوزال تا جلسه‌ي پاياني ارائه‌ي گزارش نهايي، همواره در معرض "پرسشهاي بازاريابي" قرار دارم. به بركت اين گنجينه‌ي پرارزش كه به رايگان از دانشجويان، مديران، و علاقه‌مندان به بازاريابي دريافت مي‌كنم، به رايگان نيز پاسخ پرسشها را در سايت اينترنتي شخصي‌ام قرار مي‌دهم كه قابل مطالعه و در معرض ديد است به نشاني www.dargi.ir .
به تجربه دريافتم هم دانشجويان، و هم مديران به هنگام داشتن پرسشي، كمتر تمايل دارند كتابي را از آغاز تا پايان بخوانند، يا پرحوصله به صاحبنظراني مجرب مراجعه كنند تا با دريافت تجربه‌ي آنان، كوششي تازه را با مرارت آغاز كنند كه به پاسخ پرسش خودشان بينجامد.
مديران مي‌گويند وقتي كارتابل پر از نامه و چك است، چگونه مي‌توانيم با خاطري آسوده، كتاب 200 صفحه‌اي بخوانيم؟! يا به سراغ صاحبنظر پرتجربه‌اي برويم كه نمي‌دانيم تجربه‌هايش براي پاسخگويي به پرسش ما مناسب باشد؟!
اين مجموعه‌ي كتابها - چهل‌گفتار - قرار است در پرتو "دانشگاه علم و دانشگاه بازار" به‌سرعت پاسخگوي نياز مديران و علاقه‌منداني باشد كه اظهار مي‌كنند فرصت كافي براي مطالعه‌ي عميق در انبوه اشتغالات فراوان ندارند، اما انتظار دارند كه يك كتاب 200 صفحه‌اي به تعداد زيادي از پرسشهاي كسب‌و‌كاري آنان پاسخ دهد. با وجود اين، مديران خردورز و فكور مي‌دانند در زمانهايي كه هنوز كارتابل پر از نامه و چك نيست، آموزش را بايد توشه‌ي راه كرد. زماني كه اندك مجالي در كسب‌وكار مهيا مي‌شود، از تجربه‌ي صاحبنظران بهره‌مند شد تا به هنگام رويارويي با مسائل و معضلات كسب‌و‌كارها، از اين پشتوانه‌ي غني حداكثر استفاده را برد.

آنچه مي‌خوانيد، پيش از اين در سايت شخصي‌ام قرار داشت كه با نظمي تازه، تقديم تمامي علاقه‌مندان بويژه مديران، و دانشجويان بازاريابي مي‌شود.
محتواي كتاب "چهل‌گفتار پيرامون مديريت و رهبري در كسب‌وكار"
"چهل‌گفتار پيرامون مديريت و رهبري در كسب‌وكار"، حاوي چهار فصل و 40 گفتار است. اين چهار فصل عبارتند از:
• چالشهاي كنوني مديران
• سندرم اختلالات سازماني
• بينشهاي مديريتي
• ابزارهايي براي توانمندسازي مديران

مي‌توانيد مطالعه را از هر كجاي كتاب آغاز كنيد. ضرورتي ندارد كه از آغاز بخوانيد، و يا كتاب را از پايان بخوانيد. مي‌توانيد بنا به پرسشهايي كه در ذهن داريد، به فصل مربوطه مراجعه كنيد. با وجود اين، ترتيب فصلها قرار است شما را در مسيري مشخص از آغاز تا پايان، راهيابي كند.
چالشهاي كنوني كه مديران با آن روبه‌رويند، چيست؟ پاسخ اين پرسش را در فصل نخست اين كتاب بخوانيد.

 

فصل اول:

چالشهاي كنوني مديران نخستين پاسخ آن است كه بايد تغيير يابيد و متحول شويد. بدون ترديد تغيير و تحول در كسب‌و‌كار ترسناك است، اما شما از پس آن برمي‌آييد. راههاي نيل به آن نيز آمده است. متعاقب آن، بزرگترين چالشهاي پيش‌روي رهبران در 10 سال آينده ترسيم شده تا براي آينده خود را آماده سازيد.
جالب است بدانيد "افول امپراتوري مديران‌عامل" آغاز شده و به اين ترتيب، رفتار شما تغييرات جدي خواهد كرد. به گفته‌ي انديشمند و متفكر بزرگ روسي، ميخائيل باختين، مديران، رهبران كنسرتهاي سازماني هستند. در نهايت در اين فصل درمي‌يابيم كه كسب‌و‌كارهاي كنوني دنيا به رهبران سه‌بخشي نياز دارند؛ رهبراني كه بتوانند در هر سه بخش كسب‌و‌كار، جامعه، و دولت، بخوبي ايفاي نقش كنند. هرگونه تسامح يا غفلت‌ورزي از اين نوع رهبري سه بخشي، بنگاههاي اقتصادي را ناتوان مي‌سازد.
براي آرامش خاطر مديران، ويژگيهاي رهبران سه‌بخشي فهرست‌وار آمده است تا با توجه به اين معيارها و پارامترهاي دقيق، خود را ديگر بار پرورش دهند.

فصل دوم: سندرم اختلالات سازماني
آسيبهاي سازمانهاي كنوني چيست؟ فصل دوم كتاب براي پاسخگويي به اين پرسش تدوين شده است. "سندرم اختلالات سازماني" عنوان اصلي اين فصل است. سندرم نيز واژه‌اي است كه از دانش پزشكي برگرفته شده تا بتوان به ارزيابي دقيق سازمان پرداخت.
هدف از اين فصل آن است كه مديران هم به "نشانه‌ها" به عنوان علائم هشداردهنده توجه كنند، و هم بدانند با ديدن اين علائم و نشانه‌ها، قرار است در آينده‌ي نزديك شاهد چه رويدادهايي در سازمان باشند. فصل نخست و اين فصل يعني فصل دوم، قدرت تشخيص مديران را افزايش مي‌دهد. اما مديران، انتظار دارند كه راه‌حلها و اظهارنظرهاي كارشناسي‌شده‌ي دقيق داشته باشند. فصلهاي بعدي اين وظيفه را بر عهده دارد.

فصل سوم: بينشهاي مديريتي‌
استادان مديريت به كرّات مي‌گويند كافي است بتوانيد بينش مديران را افزايش دهيد. به اين ترتيب، مديران مي‌توانند در رويارويي با بسياري از پرسشهاي تازه، قدرت ابتكار عمل براي پاسخگويي داشته باشند. فصل سوم با چنين هدفي تدوين شده يعني نخست داناييهايي از جنس بينشي در اختيار مديران قرار مي‌دهد تا در پرتو آن، مديران خود گره‌گشايي كنند.
درس‌آموزي از برگ درخت، آگاهي نسبت به بيوريتم و مديريت آن، موضوعاتي است كه بينش را از لايه‌هاي پايين يعني زيستي و بيولوژيك آغاز مي‌كند. اما به مرور و بتدريج با بينش بنيان‌برانداز شورشياني در دانش مديريت آشنا مي‌شويد كه باور راسخ دارند بزرگاني نظير پيتر دراكر، عامل و مانع اصلي مديريت و رهبري هستند! مديريت يكصد سال است درجا مي‌زند و با تئوريهاي "نخ‌نما" و "پوسيده" كار مي‌كند! فراتر از آن درمي‌يابيد اين شورشيان، هنگي را از سال 2008 در جهان تشكيل داده‌اند كه هم برجستگان دانشگاه هاروارد و ساير دانشگاههاي معتبر دنيا، و هم مديران با نفوذ و سرآمد در كنار هم و يكصدا قرار است نقشه‌ي جهاني را در عرصه‌هاي گوناگون تغيير دهند.
اين شورشيان مي‌گويند سازمانهايي بدون مدير تشكيل دهيد، چك شركت بايد نزد تمامي كاركنان باشد تا هر وقت اراده كردند، وسايل و تجهيزات مورد نياز را خريداري كنند، هر زمان علاقه‌مند بودند كاركناني را استخدام كنند، حقوقشان را تعيين كنند، و يا كاركنان و مديران را اخراج كنند!
خواهيد گفت چگونه؟ نحست فصل سوم را بخوانيد. سپس خود را آماده سازيد تا به ابزارهايي مجهز شويد. اين ابزارها در فصل چهارم پيش روي شما است.

فصل چهارم: ابزارهايي براي توانمندسازي مديران مديران همواره فراتر از بينش، به دنبال ابزارند. به فهرستهاي بازبيني (چك‌ليست) وابسته‌اند، ضمن آنكه علاقه‌مندند ظرايف و ريزه‌كاريها را بدون حاشيه‌پردازي، در اختيار داشته باشند.
دوست دارند بدانند با هر يك از رده‌هاي مختلف سازمان چگونه ارتباط برقرار كنند، و چه مقدار وقت خود را به آنان اختصاص دهند، چگونه به سرعت تصميم‌گيري كنند، چگونه تيم خود را بسازند تا در ميدانها پرچالش، بهترين نتايج را بگيرند، چگونه قدرت اقناع و ترغيب خود را افزايش دهند تا ديگران، تصميمات آنها را به اجرا درآورند، و در نهايت، چگونه با خلاقيت و نوآوري در سازمان، سازماني بالنده پديد آورند.
براي هر يك از اين ابزارها، فصل پنجم با جزئيات تدوين شده است.
گفتني آنكه علاقه‌مندان در صورت تمايل مي‌توانند، به برخي از فيلمهاي هاروارد كه از سوي همكارانم در انتشارات بازاريابي تهيه و تدوين شده مراجعه كنند. اين فيلمها كه در آن هر يك از صاحبنظران برجسته، آرا و نظرات خود را در فرصتهاي كوتاه 10 تا 12 دقيقه‌اي عنوان مي‌كنند، شما را به پهنه‌اي از دانش و بينش مديريتي رهنمون مي‌كند كه به‌سرعت مي‌توانيد بياموزيد و متناسب با اقتضائات شركت و بنگاه خودتان، دانسته‌ها را عملياتي كنيد.
لازم مي‌بينم از همراهان عزيزم كه هميشه يار و ياور من در انجام وظايف خدمت‌رساني به اهالي باپتانسيل بازاريابي ايران بوده‌اند، صميمانه تشكر كنم.
مرتضي اميرعباسي زحمات ارزشمندي را در گردآوري اين كتاب متحمل شد، ضمن آنكه محمدرضا حسن‌زاده جوانيان هم كمكهاي شاياني كردند.
احمد آخوندي، مدير تواناي انتشارات بازاريابي، و محسن جاويدمؤيد، سردبير داناي مجله‌ي "توسعه مهندسي بازار" نيز در ساماندهي مطالب و ويراستاري اين كتاب تلاشهاي ارزنده‌اي داشتند.
از تمام اين عزيزان و ساير همراهان خوبم در گروه TMBA كه هر يك ستاره‌اي درخشان و گوهري گرانبها هستند، صميمانه تشكر مي‌كنم.
آرزومندم با مطالعه‌ي كتاب "چهل‌گفتار پيرامون مديريت و رهبري در كسب‌و‌كار"، نگاه نقادانه پرورش يابد و با اظهارنظرهاي خود و ارسال آن، نگاهي نو به "مديريت و رهبري كسب‌وكارها" پديد آيد و شاهد سازمانهاي پرتوان در عرصه‌هاي گوناگون كشورمان باشيم.