تازه ها
بازاریابی اینفلوئنسری برای برندها

مؤلف: آرون لوین
مترجمان: دکتر محمدرضا حسن زاده جوانیان، فاطمه درگی، فرزان رحمانی، پریا صیادی
تعداد صفحات : 211 صفحه
نوبت چاپ : اول
سال نشر : 1399
قیمت : 55,000 تومان

توضیحات کتاب :

بازاريابي اينفلوئنسري براي برندها، اولين كتابي است كه با اين موضوع به بازار ايران عرضه مي‌شود. با وجود اين، جاي شكي وجود ندارد كه به‌زودي كتابها، مقالات و سخنرانيهاي زيادي را در اين حوزه مشاهده خواهيم كرد. ظهور و گسترش بازاريابي اينفلوئنسري بار ديگر نشان مي‌دهد كه شايد هيچ شاخه‌ي ديگري از علم به اندازه‌ي حوزه‌ي بازاريابي تا اين حد به اتفاقات و تحولات محيطي واكنش نشان نمي‌دهد. در حقيقت بازاريابي يك علم كاملاً زنده و پويا است كه حتي يك لحظه هم نمي‌تواند خود را از جامعه منفك كند. رابطه‌ي بازاريابي و جامعه‌ي بشري را مي‌توان به نوعي يك ارتباط دوطرفه يا به قول متفكر روس، ميخائيل باختين، ارتباطي مكالمه‌محور دانست كه در جريان آن هر دو طرف بر يكديگر اثر مي‌گذارند و از يكديگر تأثير مي‌پذيرند.
بازاريابي اينفلوئنسري براي برندها را مي‌توان زاييده‌ي همين ارتباط مستمر بين بازاريابي و تحولات جامعه دانست. آمار و ارقام مختلف نشان مي‌دهد كه هيچ‌چيز نمي‌تواند جلوي گسترش شبكه‌هاي اجتماعي در گوشه‌وكنار دنيا را بگيرد.
طبق آمار وب‌سايت معتبر استاتيستا (Statista) شبكه‌هاي اجتماعي در سال 2020، سه‌ميلياردوششصد ميليون كاربر داشته‌اند؛ يعني تقريباً نيمي از جمعيت جهان. پيش‌بيني‌هاي همين وب‌سايت نشان مي‌دهد كه در سال 2025 تعداد كاربران شبكه‌هاي اجتماعي به بيش از چهار ميليارد و چهارصد ميليون خواهد رسيد. پس اصلاً جاي تعجب نيست كه برندهاي مختلف وقت، انرژي و البته بودجه‌ي مالي بيشتري را براي حضور و درخشيدن در فضاي مجازي صرف كنند. اما آيا نحوه‌ي درخشيدن در فضاي مجازي شبيه دنياي واقعي است؟ هم بله، هم خير. استفاده از قدرت اثربخشي افرادي كه آنها را اينفلوئنسر مي‌ناميم يكي از مواردي است كه مابه‌ازاي آن در فضاي حقيقي نيز وجود دارد. براي مثال سالهاست كه به شركتهايي كه رنگ مي‌فروشند پيشنهاد مي‌كنيم كه به جاي اينكه براي مصرف‌كنندگان نهايي بازاريابي كنند، سراغ نقاشها بروند و برنامه‌هاي بازاريابي و تبليغات خود را با در نظر گرفتن اين گروه از افراد اجرا كنند؛ زيرا در حقيقت نقاش است كه تصميم مي‌گيرد از چه برند رنگي براي خانه‌ي من و شما استفاده كند. يا مثلاً براي فروش قطعات مختلف خودرو در حقيقت مكانيكها و نه صاحبان خودرو هستند كه تصميم مي‌گيرند از كدام برند استفاده كنند. اين گروه از افراد را تأثيرگذاران مي‌ناميم. ماجراي اينفلوئنسرهاي اينستاگرام و يوتيوب نيز كم‌وبيش همين‌طور است. اين افراد كه تعداد طرفداران و دنبال‌كنندگان آنها اغلب به چند ميليون نفر نيز مي‌رسد، مي‌توانند با هنر و مهارت خود تأثير مستقيمي بر شناساندن برندها داشته باشند.